Вітаю вас у блозі "Світ духовності!"
Шановні читачі! Ми раді з вами спілкуватись. Наш блог - життя шкільної бібліотеки. Приходьте до нас і ви дізнаєтесь багато цікавого. Ми чекаємо на вас.



суботу, 1 грудня 2018 р.

Щедроти душі дітям


ЩЕДРОТИ ДУШІ ДІТЯМ

     Народився Платон Воронько 1 грудня 1913 року в селі Чернеччина Охтирського району Сумської області. Головним вчителем і авторитетом  для малого Платона був його дідусь Василь. Він був сліпим кобзарем і часто вирушав у кобзарські мандри, а звідти приносив хлопчику і п'ятаки, і пряники, а головне козарські пісні. В подальшому це спонукало Платона писати свої власні твори.На його поетичних творах виростало не одне покоління української дітвори.Вірші Платона Воронька живуть між людей, звучать на дитячих святах, вивчаються в школі.Хто хоч раз їх прочитав запам'ятає на все життя.
Платон Воронько- автор текстів популярних пісень, віршів-мініатюр, віршованих оповідань, казок, балад, поем. Його веселі, дотепні віршики мали неабияку популярність серед малечі.Для дітей Платон Микитович написав близько 50- книжок.Його книжки виходили мільйонними тиражами.
"Поезія і дитинство - це для Платона Воронька спільне, невід'ємне одне від одного.Всі його вірші пронизані усмішкою, зігріті лагідною добротою...Тож коли доля нагородила його щасливою можливістю дарувати дітям радість - він усі щедроти своєї душі віддавав найменшим!"- так сказав про поета Анатолій Костецький.

Шановні діти, батьки! Пропоную вашій увазі гру - склади пазл "Падав сніг на поріг".

  Також прослухайте пісню на слова Платона Воронька "Кожушок" 

Немає коментарів:

Дописати коментар