Вітаю вас у блозі "Світ духовності!"
Шановні читачі! Ми раді з вами спілкуватись. Наш блог - життя шкільної бібліотеки. Приходьте до нас і ви дізнаєтесь багато цікавого. Ми чекаємо на вас.



середу, 7 листопада 2018 р.

Шануй мову свою калинову!

Сьогодні в українців свято -
Писемності та мови день,
Вітати поспішаємо завзято,
Вірші складаємо, співаємо пісень.
Бажаємо мові процвітати, 
Народу, щоб її не забував.
В писемності та мові наша сила.
Як націю єднає нас.
       9  листопада у День Преподобного Нестора -  Літописця ми відзначаємо День української писемності та мови. Саме він стояв  біля витоків української писемності, збирав відомості про походження свого рідного Києва, його засновників, розповідав про події, що відбувалися на його очах.
      Шлях розвитку нашої рідної мови був нелегким, але український народ зміг її зберегти, аби сьогодні ми відчували її красу та мелодійність. 
      За нашу українську мову боролись, звеличували у своїх творах сини і доньки України - Тарас Шевченко, Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Леся Українка  та багато інших видатних українських письменників, вірних патріотів своєї Батьківщини!
     Мова це - найбільше і найдорожче добро кожного народу, це жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, роздуми, досвід, почуття.
     Так давайте ж разом  вивчати, зберігати та примножувати українську мову, і нехай нашому роду ніколи не буде переводу.
  Дітям, батькам і всім бажаючим, пропонуємо 
літературну вікторину "Перевір свої знання"
 

ГРУ "ВСЕЗНАЙКО" 

Немає коментарів:

Дописати коментар