Вітаю вас у блозі "Світ духовності!"
Шановні читачі! Ми раді з вами спілкуватись. Наш блог - життя шкільної бібліотеки. Приходьте до нас і ви дізнаєтесь багато цікавого. Ми чекаємо на вас.



суботу, 25 листопада 2017 р.

Пам'ять живе у наших серцях

Пам'ять живе у наших серцях...

 Я чую той стогін крізь щільність років,
Крізь спогадів тугу померлих батьків...
У вічність нестиму сторінку сумну -
 Про жертв геноциду пам'ять святу. 
     Сьогодні ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору 1932 - 1933 років. Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися люські серця.Одна з найстрашніших таких сторінок - Голодомор, який призвів до небачених, безневинних жертв.І сьогодні, через стільки років, жахливо ступати болючими стежками страшної трагедії, яка розігралася на благословенній землі квітучого українського краю.  
   Урок пам'яті жертв голодомору проходив в приміщенні шкільної бібліотеки для учнів 1-2 класів, мета якого ознайомити учнів з трагічним минулим нашого народу; вчити дітей  бережно ставитися до хліба; виховувати здатність кожної людини на скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів співвітчизників.
    Діти з завмиранням серця слухали розповіді вчителів Пшеничної Світлани Федорівни, Снісаренко Ганни Михайлівни про ті страшні часи, переглянули презентацію "Пам'ятайте Голодомор", прослухали пісню "Свіча" у виконанні Оксани Білозір.


     На знак  пам'яті невинних жертв Голодомору запалили свічки і вшанували їх хвилиною мовчання.

  Ці вогники символізують нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів українців. Вогники  зігріють душі загиблих .Вічна пам'ять всім замордованим голодом українцям...
                            Ми живемо.Живе наш народ. Так буде завжди.
                      

Немає коментарів:

Дописати коментар