Вітаю вас у блозі "Світ духовності!"
Шановні читачі! Ми раді з вами спілкуватись. Наш блог - життя шкільної бібліотеки. Приходьте до нас і ви дізнаєтесь багато цікавого. Ми чекаємо на вас.



середу, 27 липня 2016 р.

Хрещення Київської Русі



     28 липня в Україні відзначається державне свято - День хрещення Київської Русі-України. Ця дата обрана не випадково, адже саме в цей день Православна Церква вшановує пам'ять Святого Рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі.    
     Онука великої княгині Ольги, відомого також як Володимир Червоне Сонечко. Ця  пам'ятна дата відзначається здавна - перше широке народне святкування Дня Хрещення Русі пройшло 1888 року (ідея святкування належала київському митрополиту Платону).
    Датою ж хрещення Київської Русі, яке провів князь Володимир, вважається 988 рік. Літопис описує цю подію так:"...Володимир послав посланців своїх по всьому городу, говорячи: "Якщо не з'явиться хто завтра на ріці - багатий, чи убогий, чи старець, чи раб,- то мені той противником буде..."
    А назавтра вийшов Володимир з попами цесарициними і корсунськими на Дніпро. І зійшлося людей без ліку, і влізли вони у воду... а попи, стоячи, молитви творили. І було видіти радість велику на небі й на землі, що стільки душ спасається".
 

Княгиня Ольга

Володимир Великий
                                 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар