Вітаю вас у блозі "Світ духовності!"
Шановні читачі! Ми раді з вами спілкуватись. Наш блог - життя шкільної бібліотеки. Приходьте до нас і ви дізнаєтесь багато цікавого. Ми чекаємо на вас.



середу, 15 лютого 2017 р.



 Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя
                                    1979 - 1989 рр. 


 Минають дні, ідуть роки, 
Життя листки перегортає.
А біль Афгану -  навіки
В душі людей не замовкає.

    Щороку 15 лютого ми віддаємо шану усім тим, хто з честю та гідністю виконував свій військовий обов'язок у різний час, у різних державах. Особливо болісною раною був і залишається Афганістан.   28 років минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі.  
   До цієї дати в шкільному музеї Бойової Слави разом з бібліотекарем провели годину мужності «Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя». Під час заходу учні переглянули історичний слайд - екскурс «Час і досі не загоїв рани…» . Дізналися про  участь радянських військ в афганській війні, про тяжкі випробування, які довелося пройти нашим солдатам.
    Переглянули  виставку світлин «Время выбрало нас».
    Діти познайомилися з воїнами – інтернаціоналістами, випускниками школи. Були проінформовані про їх службу в Афганістані.
     Хвилиною мовчання вшанували присутні тих, хто віддав своє життя в афганській війні та у війні на  Сході України.
    З цікавістю переглянули відеофільм про загиблих токмачан – земляків «Пам’ять в граніті».
   Із завмиренням серця учні прослухали вірш  матері загиблого воїна – афганця Юрченко Віри Іванівни  яка читала вірш про сина та матір, яких розділила війна. 









  

Немає коментарів:

Дописати коментар